Здравната тема е много важна, но в тази тежка икономическа,

...
 Здравната тема е много важна, но в тази тежка икономическа,
Коментари Харесай

Проф. Михайлов:Приоритети за БСП са финансиране на здравеопазването, кадрите, лекарствената политика

 Open photo

 

„ Здравната тематика е доста значима, само че в тази тежка икономическа, енергийна, и геополитическа рецесия, остава несправедливо настрана от ползите на политиците. Българска социалистическа партия има доста подробна и ясна стратегия за решение на проблемите в опазването на здравето. “

Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в Кърджали проф. Георги Михайлов по радио “Фокус “.

„ Тя включва няколко съществени опорни репера “, добави социалистът и уточни кои са те: „ Това е деликатна оценка и по-късно съществена смяна на финансирането и ръководството на здравната система. На второ място е въпросът с фрагментите. На трето - лекарствената политика - ние предлагаме безвъзмездни медикаменти за децата до 14-годишна възраст. Не на последно място - майчино и детско опазване на здравето - Българска социалистическа партия извади тематиката за национална детска болница и дейно опазване на здравето “, изясни той и заключи, че тези четири целта са в основата на програмата на левицата.

 

Като лидер на листата на “БСП за България “ в Кърджали социалистът дефинира обезлюдяването като главен проблем за региона. „ С спирането на дотациите и развъждането на тютюн, за последните 10-12 години голямо количество хора са напуснали района. Друг сериозен проблем за региона е инфраструктурата - минаването на кулоар 9 - най-дългият транспортен кулоар в Европа, който потегля от Хелзинки и приключва в Александруполис “, съобщи проф. Михайлов и продължи: „ Ако видите на какво наподобява Маказа, на какво наподобява пътят сред Хасково и Кърджали, Кърджали няма и околовръстно шосе, ще разберете, че тези хора, които са управлявали последните 12 години, не са създали нищо. Кърджали няма една спортна зала “, сподели още той.

По думите на проф. Михайлов сега светът е заседнал в доста проблеми, а хората нямат доверие на своите управници. „ Тук в България задкулисието използва и сега използва големи старания да разцепи българския политически живот, да извади партии-фантоми, да ги пусне на политическата сцена, да се провалят единствено и единствено да няма основни промени във всички сфери на обществения, икономическия, политическия живот. На това би трябвало да постави край българският народ и българската политическа класа, която е призвана да отговори на условията на българската нация “, съобщи Георги Михайлов и прикани хората да излязат и да гласоподават на 2-ри октомври.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР